Rebranduirea FC Voluntari în Rapid București va merge dincolo de preluarea numelui, a mărcii și a palmaresului societății intrate anul trecut în faliment, urmând ca în club să intre foști jucători emblematici ai grupării din Giulești. Dan Leasă, manager general la FC Voluntari, a explicat, pentru ProSport, cum gândesc conducătorii grupării ilfovene această preluare a uriașului club dispărut în 2016. Planul este amplu, iar detaliile furnizate de Leasă arată că nu a fost gândit peste noapte.
FC Voluntari va cumpăra la licitație brandul FC Rapid, va juca pe stadionul din Giulești începând din 2020, când acesta va fi reconstruit și dat în folosință, va fi antrenat de Marius Șumudică și va avea în organigramă nume emblematice din istoria recentă a clubului.
Dan Leasă a adăugat că vor exista discuții cu suporterii, pentru a-i lămuri despre ce e vorba și pentru a încerca să îi convingă de seriozitatea proiectului. Printre argumente: la FC Voluntari activează deja, cu mult succes, foști jucători precum Rodin Voinea și Ștefan Țâră; există o academie de fotbal cu sute de copii care beneficiază de condiții excelente și care încep să obțină rezultate (FC Voluntari este prezentă în Liga Elitelor atât la juniori de 19 ani, cât și la juniori de 17 ani); clubul are stabilitate financiară și își propune, în sezoanele următoare, calificarea în play-off-ul Ligii 1.
Anunțul că FC Voluntari vrea să cumpere brandul Rapid a provocat deja reacția ostilă a susținătorilor AFC Rapid, grupare din Liga 5 și care afirmă că ar fi „adevăratul Rapid”.
ProSport: FC Voluntari este interesat să cumpere brandul Rapid? Dan Leasă, manager general FC Voluntari: Este foarte adevărat.
Deci, confirmați oficial. Da.
Cum ar urma să… Când va fi legal și regulamentar, vrem să reînviem Rapidul.
Cum procedați? Cumpărați brandul, marca, palmaresul când se vor scoate la licitație de la defunctul FC Rapid SA?
Da. La licitație, când vor fi scoase de către lichidatorul judiciar împreună cu ANAF. Vrem să participăm, societatea noastră, la licitație, să cumpărăm palmaresul. Pasul următor este ca și suporterii să fie de acord. Dar, dacă vor înțelege proiectul și vor înțelege despre ce este vorba, sunt convins că vor fi de acord. Și așteptăm să se facă și stadionul din Giulești. Probabil în 2020 va fi finalizat și… Vom schimba și numele în Rapid. Nu văd ce ar fi rău în acest lucru.
„Ce ar însemna să renască Rapidul și să aibă o academie în spatele ei? Ne batem de la egal la egal cu Academia Hagi!”
Vă gândiți și la o formă de asociere cu CS Rapid? Vali Ionescu Caciureac, președinta de acolo, spune că ei dețin palmaresul până în 1994. Poftiți, există și varianta aceasta! Să luăm și palmaresul până în 1994. De ce nu?
Este clar…
Știți foarte bine ce am făcut la Voluntari… Am demonstrat că ne pricepem. Și nu numai pentru echipa mare! Gândiți-vă că avem o academie în spate. Ce ar însemna să renască Rapidul și să aibă o academie în spatele ei? Săptămâna trecută am jucat cu Academia Hagi. La juniori republicani (n.r. – sub 19 ani) am făcut egal, iar la juniori B (n.r. – sub 17 ani) i-am bătut. Deși nimeni nu vorbește de Academia Voluntari, numai de Academia Hagi. Dar să știți că la grupele mici am început să ne batem de la egal la egal cu Academia Hagi. O să vedeți în următorii ani jucători la loturile naționale, la echipele naționale, de la Academia Voluntari.
Voi scrie ce mi-ați spus. La Academia Voluntari lucrează, printre alții, Fane Țâră, Rodin Voinea… Foști rapidiști. Mâine-poimâine vor veni și Marian Rada, și Nae Stanciu. Toată lumea. Chiar și Șumudică la echipa mare, în viitorul apropiat.
OK, deci e clar: FC Voluntari cumpără Rapid și preia brandul. Este foarte adevărat. Dar, repet, totul conform legii. Vom face asta atât timp cât ne permit regulamentul și legea.
Susținătorii AFC Rapid au emis un comunicat în care acuză presa și dușmanii de conspirații și invocă un incident violent din istoria Siciliei
Informația că FC Voluntari ar urma să preia brandul Rapid a provocat reacția virulentă a celor care sunt implicați la AFC Rapid, echipă din Liga 5 înscrisă în competiție anul trecut, după falimentul FC Rapid. Gruparea „Socios Rapid 1923″ a emis aproape imediat o scrisoare deschisă în care acuza interese ticăloase ale presei, care, mituită de dușmani, a inventat știrea privind intenția celor de la FC Voluntari de a prelua brandul Rapid. „Noi ne-am organizat in SOCIOS RAPID 1923 pentru a împinge Rapidul înainte în această luptă la baionetă dusă împotriva invadatorului. Zeci de ani noi, rapidiștii, ne-am luptat împotriva invadatorului sovietic. Astăzi, suntem nevoiți să tragem clopotele pentru a face față atacurilor din media și din rețelele sociale”, acuză cei de la AFC Rapid, grupare al cărei președinte de onoare este Bogdan Diaconu, politician controversat, apropiat de Sebastian Ghiță și președinte al unui partid anti-european, anti-NATO, anti-UE și cu simpatii pro-Rusia și pro-Putin.
Comunicatul emis de susținătorii AFC Rapid nu i-a iertat nici pe „rivalii” de la Clubul Aristocratic Rapid, care au înscris, tot în Liga 5, echipa CFR Mișcare, aparținând sindicatului feroviar: „Ați încercat să îi păcăliți pe rapidiști, ba cu faptul că numai aristocrația și oamenii «de un anumit nivel» trebuie să mai vină de acum pe Giulești, ba cu faptul ca «avem 5 Rapiduri». Din păcate, vă bâlbâiți mai rău decât Bulă atunci când trebuie să le numiți care sunt aceste echipe, Rapid București, în mod concret”. Supărarea susținătorilor AFC Rapid a mers până acolo încât în comunicat a fost strecurată și o poveste stranie, relatând un incident violent din istoria Siciliei. Nu este clar dacă amenințarea subtilă le-a fost adresată jurnaliștilor, rivalilor din Clubul Aristocratic, conducătorilor de la FC Voluntari sau tuturor la un loc. Textul emis de Socios Rapid 1923 poate fi citit aici.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER